Muesli

Er bestaan genoeg en verschillende varianten muesli in de supermarkten, maar zou deze niet veel lekkerder en gezonder zijn?!

In deze muesli zitten alleen maar gezonde ingrediënten en het is ook nog eens super simpel om in elkaar te flansen. 

 

Verwarm als eerste alvast de oven voor op zo'n 180 graden. (Haal er alvast één bakplaat uit)

 

Voor een grote pot vol heb je nodig:

 

- havermout

- walnoten

- amandelen

- zonnebloempitten

- pompoenpitten

- honing

- kaneel

- zonnebloemolie

 

Welk keukengerei heb je nodig:

 

- een oven

- bakpapier

- een grote bak/kom

- een lepel

- een mesje

- een afsluitbare pot

 

Hak de noten en pitten in stukjes, zodat het zich meer kan verspreiden door de gehele muesli heen.

Zelf doe ik alles op gevoel, want het is maar net hoeveel je wilt maken. En zo zit het ook met de hoeveelheden van de walnoten en de amandelen enz. Het is maar het hoeveel je daarvan in je muesli wilt. 

Hoe meer honing je toevoegt, hoe zoeter de muesli wordt en hoe meer het aan elkaar vast gaat plakken, wat ik zelf best lekker vind.

 

Doe alles bij elkaar in een bak/kom en roer het door met een lepel. 

Bekleed de bakplaat met bakpapier en strooi de muesli over de bakplaat. Zet het in de oven voor een totale tijd van ongeveer 20 minuten. Schep zo af en toe de muesli in de oven om met een lepel zodat het aan alle kanten mooi goud bruin kan worden. 

 

Je kunt het gemakkelijk een paar dagen/weken bewaren, als het in een luchtdichte pot zit!

 

Meng het met yoghurt of kwark en je hebt een heerlijk ontbijtje! (Of snack!!)

 

Smakelijk!